DÜZCE / ÇİLİMLİ - Çilimli Halk Eğitimi Merkezi

USTA ÖĞRETİCİ ONAY LİSTESİ / NORMAL BAŞVURU

Haz

Müstakil kurum binamız olmadığından ilçemizdeki pek çok alanı değerlendirerek kurslarımızı açmaya devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de Gençlik Merkezi, buradaki alanları değerlendirerek ve malzeme, techizat desteği sunarak derslik ve atölye oluşturduk. Farklı düzenlemelerle gençlerimizin dikkatini çekip kurslara katılımlarını arttırma çalışmaları yapılmıştır.

May

Cezaevinde bulunanların hayata hazırlanmalarının, bir meslek ve zanaat edinerek yeniden hayata kazandırılmalarının kendileri için öncelikli bir konudur, cezaların iyileştirici, ceza infaz kurumlarının da rehabilite edici işlevinin ancak eğitim faaliyetleriyle hayat bulacaktır. Tutuklu ve hükümlülerin ortaöğretim ve yükseköğrenim haklarının yanı sıra iş ve meslek kursları, sosyal kültürel kurslar, dini rehberlik hizmetleri, kütüphane çalışmaları gibi iyileştirici faaliyetlerden yararlanmaktadırlar.

Ceza İnfaz Kurumlarımızdaki eğitim çalışmaları hayat boyu öğrenme anlayışı ile Genel Müdürlüğümüzün oluşturduğu Standartlar Sistemi doğrultusunda yürütülmektedir. Kuruma ilk geldikleri anda hükümlü ve tutukluların eğitim ve meslekî durumları, kurum öğretmenlerinin yapacağı ilk görüşmeyle tespit edilir. Böylece hükümlü ve tutuklunun salıverilmesine kadar olan süreç içerisinde gerekli olan eğitim programları hazırlanır. Halk Eğitimi Merkezimiz, hükümlü ve tutuklulara, eğitim seviyesini yükseltmek, yetenek ve ilgisi doğrultusunda bir meslek sahibi olabilmeleri için rehberlik eder, bu yönde gerekli yardım ve desteği sağlar. Eğitimi destekleyici kurslar ve mesleki kursların açılmasını sağlar.

Kurumumuz ve Cezaevi işbirliğinde hükümlülere yönelik Saç Sakal Kesimi, Sigara Alkol, Madde Bağımlılığı Eğitimleri, Öfke Kontrolü Eğitimleri veBoya Badana Yapma Kursları açılmıştır. Kursları tamamlayan hükümlü ve tutuklulara "Kurs Bitirme Belgesi" düzenlenecektir.

Nis

18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerin mezuniyetleri için gerekli 8 dönem şartı kaldırıldı.

18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli 8 dönem şartını kaldırdı.  Bu kapsamda, açık öğretim liselerinde mezuniyet için gereken diğer şartları tamamlayan 18 yaş altı öğrencilerin, akranları ile aynı sürede mezun olabilmeleri amacıyla daha önceden uygulanan mezuniyet için gereken 8 dönem şartının aranmasına devam edilecek.   18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı ise kaldırılacak. Bu öğrenciler için bundan sonraki dönemleri de kapsayacak şekilde mezuniyet şartı, 5 dönem olarak uygulanacak.    Bu kapsamda bakanlığımız yetişkinlerin eğitime katılım oranlarını artırmak, kariyerlerine devam etmelerine imkân sağlamak için önemli çalışmalar yürütmektedir. 18 yaş ve üstü açık öğretim okulları öğrencilerinin yarım kalan eğitimlerini tamamlayarak bir üst öğrenime devam edebilmeleri ve istihdama daha kısa sürede katılabilmelere imkân sağlamak için bu yeni düzenleme yapılmıştır. Açık lise öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 8 dönem şartı vardı. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme inmiştir. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek.  18 yaş üzerindeki açık öğretim okulu öğrencilerinin iş ya da öğrenim hayatlarında bir sonraki aşamaya geçişlerindeki süreyi kısaltmak için önemli bir adım atılmıştır.

Yükseköğrenim sınavlarına girecek öğrencilerimiz için kurumumuzda rehberlik çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde destekleme ve yetiştirme kurslarına yönlendirilerek sınava hazırlık çalışmalarına katkıda bulunmaktayız. Ayrıca sınava kayıt şartları ve süreç hakkında da gerekli bilgiler kurumumuz tarafından öğrencilerimize verilmektedir.